DEGREE ohh DEGREE ^_^

Haii assalamualaikum readers! Korang apa khabar? Sihat belaka? 
Lama tak update kan? Sorry aku tak boleh nak update blog setiap hari. Busy lorrr. Hahaha



Hari nihh aku nak update pasal apa yang bakal terjadi kat aku. Korang tahu kan aku ni baru lepas habis belajar kat MATRIK. Then aku cuti selama 5 bulan and tunggu result for my degree. Sekejap jee rasa. Baru umur 19 tahun tapi dah amek degree. Actually aku berdebar nak masuk ke alam U nih sebab suasana di MATRIK sama macam kat sekolah. Lecturer pun aku panggil "Cikgu" lagiii. Pakaian kat sekolah kena colour kosong , kat MATRIK lahh boleh lawa2 sikit. Tapi aku tak sempat nak melawa pun. Aku nih bukan jenis melawa. Asal cepat siap and simple itu dah boleh bagi aku. 

Haihhh ni dah lari topik haha. Tanggal  12 Ogos 2014 adalah tarikh yang mendebarkan buat bakal-bakal Mahsiswa/i untuk sambung ke DEGREE. Aku memang malas nak fikir sangat takot kecewa. Aku buat tak tahuu je. Lepas Subuh , selamba jee aku tido balik. Then terjaga dalam pukul 11 lebih gitu lahh. Aku terus pegii mandi kasi wangi sikit. kihkihkih :D. Lepas siap semua , aku duk depan tv layan cerita ape tak tahuu. Lupa dah tajuk , tengok gitu-gitu jee. Bila dah masuk pukul 12 , aku bukak screen lock handphone aku. Aku tekan browser then taip En.GOOGLE. Aku pun search lahhh " Semakan Upu ". Bila dah keluar aku pun klik laaa untuk check tuu. Bila aku taip ic number aku , dia mintak number matrik. Then loading tu agak lama sikt. Tapi sikit jelaaa. tup tup tup keluar laaa nama aku. Terkejut bakk hangg. 


 




Serious aku terkejut wehhh. Tengok laa kos ape yang dia tawar untuk aku. MasyaAllah takot pun ada nihh. Sebab time isi UPU aku tak terfikir pun nak amek kos kejuruteraan nihh. Tak tercapai dek akal tauuu. Parents aku memang suka aku dapat kos ni berbanding kos yang aku mintak tu (SN Computer). Aku anggap ni sebagai rezeki dr Allah swt. Allah swt takkan bagi apa yang kita minat tapi Dia bagi apa yang kita perlu. InshaaAllah aku boleh bawak kos nihh. #PrayForMe 



Sekarang aku duk sibuk urus borang PTPTN. Adoi serious serabut sebab dia nak yang betul2. Taknak main agak2 gitu. Barang-barang untuk kesana aku tak beli lagiii. Nasib laaa UNIMAP ni tak cerewet macam sesetengah U tu. Nak mati stem lah , suruh upload gambar lahh. Tinggal beberapa hari lagiii aku duk kat rumah nihhh. Hmmm habis dah laaa cuti. Lepas ni kena stay up lagii. haihhhh inshaaAllah aku boleh buat. #WishLuckForMe

Okay laaaa korang. Aku nak tunggu drama Rindu Awak 200% , kejap lagii dah nak ditayangkan. Rindu Captain Zill Faezrul Iqbal. Hihihi *senyum gatal*. Okayyy babaiiiii muchh love for uolls :* 





3 comments:

Busyra Bt Takiyudin said...

tahniah adik. belajar rajin2 ye. :)

Emi Amira said...

selamat jadi student u. Scene terlanggar bahu buku terjatuh ape ke bagai tu sume InsyaAllah takkan terjadi. Tu sume drama tv je hik hik

FaRaH DyaNa said...

hihi mekasih akak-2 comel sayang :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...